Το ελαιόλαδο αποτελεί μέρος του ελληνικού πολιτισμού και κύριο συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Διακρίνεται από μόνο του ως ένα ξεχωριστό προϊόν και γι αυτό είναι απαραίτητο η ετικέτα και η συσκευασία που το συνοδεύει στην αγορά, να είναι ίσης αξίας. Όπως κάθε καλή σχεδιαστική απεικόνιση, έτσι και η συσκευασία ελαιολάδου επικοινωνεί μια ιστορία. Μια τεχνικά σωστή συσκευασία ελαιολάδου συμβάλλει στο να κατανοήσουμε αυτή την ιστορία, ίσως και τον χαρακτήρα του προϊόντος, την ποιότητά και τον τρόπο που παρασκευάζεται.

Τι πρέπει να προσέξετε στον σχεδιασμό μιας ετικέτας ελαιολάδου.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι, ένας επαγγελματίας σχεδιαστής μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές αλλά και να σας καθοδηγήσει για να πετύχετε το ιδανικότερο αποτέλεσμα για το προϊόν σας.
Είναι υψίστης σημασίας η υπηρεσία αυτή να πραγματοποιηθεί από έναν έμπειρο σχεδιαστή, καθώς έχει λάβει γνώση για τις ισχύουσες νομοθεσίες και γνωρίζει πως να διαφοροποιήσει τις πληροφορίες που αναγράφονται στην ετικέτα όταν το προϊόν προορίζεται για διαφορετικές χώρες.

Ο σχεδιασμός της ετικέτας οφείλει να αποτελεί σημείο αναφοράς. Η ετικέτα πρέπει να γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον καταναλωτή προκειμένου να είναι σε θέση να αναγνωρίζει κατευθείαν τη μάρκα σας, ώστε να ξέρει ότι πρόκειται για δικό σας προϊόν. Σε αυτό συμβάλλει η ακολουθία ενός συγκεκριμένου στυλ σχεδίασης των προϊόντων σας. Όλα τα στοιχεία που απεικονίζονται πρέπει να είναι ξεκάθαρα και διακριτά στην συσκευασία ώστε να είναι εύκολα αναγνώσιμα και κατανοητά. Με αυτο ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να καταλάβει απλά κοιτώντας την συσκευασία πως ανήκουν στην εταιρεία σας.
Ο καταναλωτής με το πέρασμα των χρόνων έχει αναπτύξει συγκεκριμένες συνήθειες στις αγορές. Έχει συνηθίσει συγκεκριμένες συσκευασίες για κάθε προϊόν και υποσυνείδητα πλέον έχει περάσει στο μυαλό του, ότι κάθε είδος συσκευασίας είναι για ένα συγκεκριμένο προϊόν.Για αυτό είναι σημαντικό η συσκευασία να ακολουθεί τα πρότυπα της αγοράς και των συνηθειών του καταναλωτή.