Η οργάνωση του μενού είναι υπερβολικά περίπλοκη για πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων. Ωστόσο, μερικοί από αυτούς έχουν χρησιμοποιήσει μερικές τεχνικές στην διάρκεια των χρόνων. Τα εμπορικά σήματα, οι ελκυστικές φωτογραφίες των πιάτων και οι πειστικές περιγραφές ήταν πάντα μέρος της εμπειρίας του εστιατορίου. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή οι άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη προσοχή σε αυτά. Ωστόσο, πρέπει να δώσετε προσοχή στα στοιχεία σχεδιασμού και στις στρατηγικές προώθησης του καταλόγου σας γιατί είναι σημαντικές για τη μεγιστοποίηση των εσόδων και των κερδών σας.
Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων πάντα επισημαίνουν τα βασικά στοιχεία του καταλόγου και τα ιδιαίτερα πιάτα. Η "οργάνωση" του μενού θα ενθαρρύνει τους πελάτες να αγοράσουν προϊόντα υψηλότερων τιμών ή να προωθήσουν στοιχεία του μενού που δεν έχουν υψηλές πωλήσεις.

Πρακτικές Σχεδιασμού και Τοποθέτησης Των Καταλόγων.

Εκμεταλλευτείτε τα πιο δημοφιλή πιάτα σας:
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, μερικοί άνθρωποι να διαβάζουν κάθε καταχώρηση που υπάρχει στο κατάλογο, αλλά πολλοί απλώς διαλέγουν το πρώτο ελκυστικό πιάτο που προσελκύει την προσοχή τους.

Χρησιμοποιήστε Τις Περιγραφές Στρατηγικά:
Στην περίπτωση που το εστιατόριο σας ειδικεύεται σε κάποιο τομέα, θα ήταν χρήσιμο να εντάξετε αναλυτικές περιγραφές για τα πιάτα που θεωρείτε “σήμα κατατεθέν” του εστιατορίου σας. Χρησιμοποιήστε επιβλητικό κείμενο και εικόνες ελκυστικών πιάτων. Αναφέρετε τα εμπορικά σήματα των κύριων συστατικών ή περιγράψτε τις τεχνικές προετοιμασίας, αν είναι σχετικές.

Αποφύγετε Στήλες Όμοιες Με Υπολογιστικά Φύλλα:
Η καταγραφή των τιμών σε στήλες δεν αποτελεί εύλογη επιλογή, καθώς ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητούν τη χαμηλότερη τιμή. Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων συνιστούν να μην χρησιμοποιούνται νομισματικές μονάδες, αλλά απλοί αριθμοί οι οποίοι θα τοποθετούνται μετά το τέλος του κειμένου.

Οι Κίνδυνοι Επισήμανσης Πιάτων Με Το Υψηλότερο Κόστος:
Μια λανθασμένη κίνηση, αποτελεί η επισήμανση ενός ακριβού πιάτου που δε συμβαδίζει με τις υπόλοιπες τιμές του εστιατορίου, να ενταχθεί ως κορυφαίο πιάτο στον κατάλογο. Η κίνηση αυτή, θα δημιουργήσει λάθος εντύπωση στους πελάτες ότι το εστιατόριο σας έχει πολύ υψηλές τιμές.

Χρησιμοποιήστε Αρκετούς Πίνακες Μενού:
Παρά τους κινδύνους απώλειας ελέγχου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αρκετούς πίνακες μενού προκειμένου να καλύψετε κατάλληλα κάθε μενού που προσφέρεται. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, τη διάταξη των δύο πινάκων για ορεκτικά και ως μια άλλη διάταξη δύο σελίδων για ποτά και σνακς.

Χρήση Φωτογραφιών:
Η χρήση Επαγγελματικών εικόνων υψηλής ποιότητας μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις των πιάτων σας κατά 30%.

Διαθέτετε επιχείρηση εστίασης και χρειάζεστε βοήθεια στον σχεδιασμό του δικού σας καταλόγου – μενου; Η AXOS είναι εδώ για να σας βοηθήσει.